Geschiedenis

Bouwmij Janssen ziet op 28 mei 1945 als NV Gebroeders Janssen het levenslicht. De twee gebroeders zijn Jan en Cor Janssen. In de naoorlogse jaren levert het bedrijf een grote bijdrage aan de wederopbouw van het door de oorlog verwoeste Venray. NV Gebroeders Janssen voert vele grote projecten uit, onder meer voor de Staatsmijnen. Het bouwbedrijf is in het hele land actief: in Terneuzen wordt een rijkskantorencomplex neergezet en in Rijswijk een kerk. In de loop van de tijd bouwt Janssen veel scholen en kerken, zoals de Kerktoren in Venray. In het begin van de jaren zestig komt de projectontwikkeling op gang. We haken daarop in en starten met de Onroerend Goed Maatschappij ‘Venrode’. Het werkgebied omvat heel Zuid-Nederland en de grensstreek in Duitsland. In 1995 volgt de fusie met Raedts Bouwbedrijf in Oostrum, dat hoofdzakelijk is gespecialiseerd op onderhoudswerken, renovaties en rioleringswerkzaamheden. Een lang gekoesterde wens gaat in vervulling, als we in januari 1996 een nieuw kantoorgebouw met loodsen en opslagterrein betrekken op Keizersveld 28 in Venray.

Eind 2005 worden de aandelen van Janssen Raedts Holding B.V. verkocht aan Aan de Stegge Verenigde Bedrijven (ASVB). Dit betekent het einde als familiebedrijf van Janssen en Raedts. Bart van Roy voert de directie van Bouwmij Janssen B.V. Ontwikkeling & Realisatie.

Ons bedrijf telt ca.40 werknemers, die werkzaam zijn in een gebied in een straal van 75 kilometer rondom Venray. De jaarlijkse omzet bedraagt tussen de 15 en 20 miljoen euro.

Inloggen