22-04-2011

Startsein voor bouw Middelaar

Onder de stralende zon onthulde op donderdag 21 april 2011 burgemeester Persoon samen met enkele leerlingen van basisschool De Staaij het bouwbord van het multifunctionele centrum (mfc) en de patiowoningen in Middelaar. Hiermee gaven zij het startsein voor de bouw van dit project in het dorpshart van Middelaar.

De bouwwerkzaamheden waren al enige tijd geleden gestart waardoor er op het moment van de onthulling een indrukwekkende bouwput zichtbaar was. De belangstellenden en de schoolkinderen mochten een kijkje nemen op de bouwplaats. Voor de kinderen eindigde de feestelijke starthandeling met een ijsje die zij namens Bouwmij Janssen vanuit een ijscokraam kregen aangeboden.

Midden in Middelaar komt een mfc grenzend aan basisschool De Staaij. Tussen beide gebouwen komt een verbinding waardoor de mogelijkheid ontstaat voor een optimaal gebruik van ruimten. De school, Stichting Gemeenschapshuis en Dichterbij maken straks voor verschillende actviteiten gebruik van het gebouw. Ook het winkeltje van Dichterbij krijgt er een plek. Naast het mfc worden vijf patiowoningen gebouwd. Deze woningen zijn geschikt voor elke doelgroep. Maar doordat ze alle voorzieningen op de begane grond hebben, zijn ze ook geschikt voor senioren. De verwachting is dat zowel het mfc als de woningen begin 2012 worden opgeleverd.

De gemeente Mook en Middelaar heeft samen met Stichting Gemeenschapshuis en woningcorporatie Destion dit plan ontwikkeld voor het hart van het dorp Middelaar.

Inloggen